Uzmanlar hayvanlarla etkileşim içerisinde olan çocukların sorumluluk alma bilinçlerinin daha da fazla geliştiğini söylüyor.
Ebeveynlerin temel amaçları, akademik gelişimi açısından başarılı, sosyal gelişimi açısından da erdemli, saygılı, hoşgörülü çocuklar yetiştirmektir. Çocuklarımızı sosyal açıdan desteklemenin en önemli yollarından birinin de çocuk ve hayvan etkileşimi olduğunu belirten Psikolog Dilek Gülveren, “Küçük yaşlarda ailelerin çocuklarına aşılayacağı hayvan sevgisi, çocuklara kendi türünden olamayan canlılarla iletişim kurmasını ve sorumluluk almayı öğretir.” dedi.
Anne ve babaların, bu sayede çocuklarıyla daha sağlıklı iletişim kurabileceklerini kaydeden Medical Park İzmir Hastanesi’nden Psk. Dilek Gülveren “Aileler, çocuklarıyla birlikte, bu sayede, nitelikli zaman geçirebilir ve onları daha yakından gözlemleme şansı yakalayabilir. Ayrıca, aile bağlarını da güçlendirme şansını elde ederler” dedi ve hayvan sevgisinin çocuk gelişimi üzerindeki etkilerini şu şekilde sıraladı.
Hayvan sevgisinin çocuk gelişimine 6 olumlu etkisi
1- Çocuk ve hayvan arasında gelişen sosyal etkinlikler, Aile bağlarının güçlenmesini sağlar.
2- Çocuk empatiyi, doğru iletişim kurabilmeyi ve paylaşmayı öğrenir.
3- Çocuk, sorumluluk aldıkça kendine saygısı artar ve özgüveni gelişir.
4- Çocuğun sosyal becerileri olumlu yönde gelişir. (ahlaki açıdan gelişen çocuk toplum normlarına rahat uyum sağlar).
5- Çocuk, bireysel kararlar verebilme becerisi kazanır.
6- Hayvanlarla büyüyen çocuklar daha dışa dönük olur.
Medicalpark İzmir Hastanesinde, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeni ile, hastaneyi ziyaret eden çocuklara kedi ve köpek mamaları verilerek, birlikte sokak hayvanları beslendi ve hayvan haklarına yönelik farkındalık yaratıldı.
Görüntüleme Sayısı: 108