Sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek için yoğun çalışmalar gerçekleştiren Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sağlık hizmetleriyle her gün yaklaşık 150 can dosta şifa oluyor.
Sahipsiz hayvanların tüm tedavi, aşılama, bakım ve kısırlaştırma işlemleri, belediyenin uzman ekipleri tarafından özveriyle yapılıyor. Ayrıca, hayvanların yaşam haklarına ilişkin toplumsal farkındalığı güçlendirmek adına etkinlik, eğitim ve şenlik gibi pek çok organizasyona da imza atılıyor.
BİR YILDA NELER OLDU?
Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetler kapsamında; son 12 aylık süreçte muayene ve tedavi edilen sahipsiz kedi ile köpek sayısı 41 bin 911 oldu. 794 hayvana cerrahi operasyon yapıldı. Can dostları hastalıklardan korumak ve kontrolsüz üremenin önüne geçmek amacıyla kısırlaştırma çalışmalarına da hız verildi.
Ocak ayından bu yana toplam 5 bin 693 kedi ve köpek kısırlaştırıldı. Hayvanseverlerden gelen 4 bin 500’e yakın ihbara yanıt verildi. Diğer yandan, sağlıklı ve güvenli barınma alanları oluşturmak amacıyla ilçe geneline yayılan kedi evlerinin sayısı 200’e; etrafı telli çevrili, korunaklı KediYaka evlerinin sayısı da 22’ye çıkarıldı.
ÇOK YÖNLÜ HİZMETLER
Farkındalık yaratmaya yönelik faaliyetler kapsamında; ilçedeki okullarda okuyan öğrenciler, Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Geçici Köpek Bakımevi’nde konuk edilerek hayvan sevgisi aşılandı. Yerel hayvan koruma gönüllüsü eğitimleri yapıldı. Çok sayıda kedi ve köpek güvenli şekilde sahiplendirilerek sıcak yuvalara kavuşturuldu. Bu kapsamda Taypark’ta belirli aralıklarla devam etmek üzere sahiplendirme şenliği düzenlenmeye başlandı. Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla geleneksel hale getirilen PatiYaka Şenliği bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi.
TÜRKİYE’YE ÖRNEK KENT
Can dostlara en iyi yaşam şartlarını sunabilmek için büyük bir gayret ve özenle çalıştıklarını vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Bünyesinde 9’u veteriner hekim ve 4’ü veteriner sağlık teknikeri olmak üzere toplam 46 personel, 2 klinik (Mavişehir-Örnekköy) ve 3 veteriner müdahale aracı bulunan Veteriner İşleri Müdürlüğümüz aracılığıyla can dostlarımıza en çağdaş şekilde hizmet veriyoruz. Tüm çalışmalarımıza hayvanseverlerimiz ile birlikte yön veriyor, iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Türkiye’nin örnek kenti Karşıyaka’mıza yakışan şekilde, tüm imkanlarımızı seferber ederek sahipsiz hayvanlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Görüntüleme Sayısı: 134